Direktlänk till inlägg 12 april 2015

Hur kommer det att gå?

Av Christina Holm - 12 april 2015 10:32

Jag har valt att skapa denna blogg för att få skriva av mig, få överblick över mina tankar, dela med mig av vad som hända skall och förhoppningsvis få kontakt med andra i liknande situation.


Bloggen kommer att kretsa omkring min familj och speciellt min son C, som är 13 år. C är och har alltid varit underbar annorlunda, glad, mycket fantasi, lekfull och jättegod. Vi har på något sätt alltid vetat att C var annorlunda. Han har ibland gått runt lite sin egen värld, inte riktigt hängt med när man har pratat om olika saker, blivit plötsligt och oförklarligt arg och har alltid haft lite svårt i skolan. Till och med åk 5 har det ändå fungerat hyfsat bra. I åk 6 började problemen för allvar. Kraven blev högre i skolan, krävde mera självständighet och kompisarna utvecklades snabbt. C började känna att han inte passade in verkan bland kompisar eller i skolan. Han hängde inte med alltid, men kämpade på. Det var mycket utbrott hemma, mycket frustation. Vi har hjälpt och stöttat så mycket vi kan och haft många möten med skolan. Redan i åk 4 gjorde man ett "Wisc"- test, som visade vissa svårigheter, men inte tillräckligt att gå vidare med.


Nu i mitten av åk 7 har det gått helt galet, C hänger inte med i kraven och kände sig utanför och han började skolka och gömma sig hemma bakom sin dator. Han fick och får våldsamma utbrott, men är fortsatt goda, glada och fina C. Vi pratar med C, vi har gjort allt för att få honom till skolan, gett honom mycket positiv förstärkning och har även fått ta hans dator ibland, så att han inte fastnar helt där.


Vi fick igenom att C skulle göra ett Wisc - test till och det gjorde man och skolpsykologen tror att C har ADD, autistiska drag och ev. lättare utvecklingsstörning. Remiss har skickats till Bub. Det var mycket att ta in, men vi blev inte direkt tagna på sängen, men plötsligt förstod vi många saker och hur mycket C har kämpat. Jag bröt helt ihop på mötet med skolpsykologen. Inte så konstigt att C inte vill gå till skolan. Skolan har försökt att möta C's behov, men klarar det inte riktigt.


Vi har även själva kontaktat socialtjänsten och skolan har kontaktat dem och gjort en orosanmälan pga att C har skolkat så mycket.


Och det är här vi är nu, vår resa med C har precis startat. Vi skall klara detta och vi skall kämpa så att C skall må bättre. Vår älskade C, annorlunda underbara.


Jag är inne och läser en massa just nu, vill förstå C, undersöka vilket stöd man man få, vad kan skolan göra?


Nu har det varit påsklov och vi har haft en liten "paus" från allt, vilat upp oss och har inte pratat om skolan alls. Vi har hittat på lite roliga saker och sett en glad C. Vi har begränsat hans datorspelande och när vi gör det ser vi en mycket arg C. Imorgon är det skola igen. Kommer C att gå till skolan? Vi skall göra allt vi kan. Vi har sagt att han bara skall gå till skolan, inget press. Det han har missat har han missat och han skall få stöd från oss och förhoppningsvis skolan att ta sig igenom de sista 2 månaderna av åk 7.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christina Holm - 19 april 2015 07:43

Det gick inte att få C till skolan förra veckan. Vi försökte med alla medel och med mycket prat, men det har helt låst sig för honom. Vi skall imorgon försöka en annan metod. En av C's klasskompisar skall möta upp C och gå med honom in, vi får se om ...

Av Christina Holm - 15 april 2015 12:21

Meningen var att C skulle vara med på matte idag kl 9, en lektion. Men C fick ångest och klarade inte det. Efter mycket peppande klarade han att gå till lektionen efter som var historia. En lektion avklarad idag. Just nu handlar det inte om annat än ...

Av Christina Holm - 14 april 2015 12:47

Var skall jag börja? Det är så mycket som pågår nu och så mycket vi försöker förstå och lära oss. C kom inte till skolan idag, steget är för stort. Han sa själv att det är för svårt. Vi pratade och kommer nu att försöka få tillbaka honom i någon fo...

Av Christina Holm - 13 april 2015 18:33

Det gick inte idag, C kom inte till skolan. Jag märkte det med en gång imorse, han ville inte vakna. Vi pratade med honom, peppade honom, försökte att han bara kunde gå halva dagen, bara för att få honom dit, ingenting hjälpte. Han säger han skall gå...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards