Alla inlägg den 13 april 2015

Av Christina Holm - 13 april 2015 18:33

Det gick inte idag, C kom inte till skolan. Jag märkte det med en gång imorse, han ville inte vakna. Vi pratade med honom, peppade honom, försökte att han bara kunde gå halva dagen, bara för att få honom dit, ingenting hjälpte. Han säger han skall gå dit imorgon. Vi har pratat mycket om allvaret i detta och tror han börjar förstå att det inte kan fortsätta, men frågan är att även om han förstår...kommer han orka då? Jag förstår honom ju på ett sätt...skolan är svår för honom, om han hela tiden upplever att han inte hänger med...om kraven är för höga, det är inte så konstigt att han reagerar som han gör. Jag läste en artikel om hemmasittande barn och författeren beskrev att det att barnet blir hemmasitta ibland är en helt sund reaktion. Som föräldrar blir man orolig, hur kommer det att gå, vad kommer att hända? Det är vårt ansvar att få honom till skolan, men vad händer om det inte går?

Vi väntar på att bli kallat till socialtjänsten. Vi vill dit, vi vill få hjälp. Det finns hjälp att få. Vi har kollat upp en skola i stan som skulle passa C perfekt, men skolan/socialtjänsten måste betala. Någonting måste hända och det NU! Skolan tycker vi är lite tröga...vi har idéer...kan en lärare komma hit och hämta C varje dag på vägen till jobbet typ? Kan C komma till skolan, men göra lite andra arbetsuppgifter?


Idag har jag personligen haft en bra dag. Sambon och jag var på spa igår några timmar. När vi åkte dit var vi ledsna, stressade och bråkade...när vi åkte hem...lugna och sansade. Idag har jag haft överskott, har kunnat överblicka det hela lite bättre, inte fått panik. Det går och kommer att gå upp och ned.


Har idag även funderat på om C skall bli sjukskriven? Han är deprimerad, det märker vi och skolpsykologen sa det. Men vad händer om man blir sjukskriven i åk 7 och inte klara åk 7, får underkänd?


Vår personliga "kamp" här hemma är att få C att spela mindre dator. Vi måste ta det gradvist. Men han skall stänga datorn tidigt på kvällen. Vi har sagt att om han inte går till skolan imorgon, då tar vi hans dator. Är det bra?



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards